Obecní knihovna Mokrá-Horákov

sídliště č. 350
664 04 Mokrá
515 537 181

Vedoucí knihovny
Ivana Brzobohatá
knihovna@mokra-horakov.cz
PŮJČOVNÍ DOBA

Pondělí     9 - 12    13 - 18

Úterý            -         13 - 17

Středa       9 - 12    13 - 18

Čtvrtek         -         13 - 17

Pátek          zavřeno

    

     



Pasování na čtenáře 2016

02.08.2016 14:23

Také letos se knihovna zapojila do projektu na podporu dětského čtení - Knížka pro prvňáčka, jehož cílem je rozvoj čtenářských návyků již od prvního ročníku školníku docházky. Každý rok děti dostanou knížku pro prvňáčka, která je původní českou novinkou, je výhradně pro účastníky projektu a není možné ji koupit v běžné knižní síti. Pro letošní školní rok to byla kniha spisovatelky Kláry Smolíkové a ilustrátorky Báry Buchalové - Knihožrouti.

Prvňáčci přišli v květnu do knihovny na návštěvu, povídali jsme si o knížkách, jaké máme rádi a jak se k nim máme chovat. A jednu červnovou středu přišli znovu, aby je pan starosta Aleš Ryšánek pasoval na čtenáře. Ale nebylo to tak jednoduché, protože na ně čekal tříhlavý drak a loupežník Babinský. Měli pro děti nachystané úkoly, ale ty je samozřejmě zvládly na jedničku. Pak pro změnu přiběhl šašek, že ztratil čepici, a děti byly tak hodné, že mu pomohly tu novou pěkně vyzdobit. A už je tu i rytíř s mečem! Byl hodný a respektoval tradici, že u nás pasuje pan starosta a půjčil mu svůj meč. Společně přečetli čtenářský slib, který děti slíbily dodržovat a ztvrdily to i svým podpisem.

Kromě zmíněné knížky o Knihožroutech si děti odnesly pamětní list a od šaška medaili a jistě i pěkný zážitek. Šaškova čepice a čtenářský slib každé třídy už zdobí dětskou část knihovny.